Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Google, Dolandırıcılıklara Karşı Yeni Bir Silah Geliştiriyor

İnternet güvenliği her geçen gün daha da artarken, dolandırıcılar da yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Firmalar açıkları kapatırken dolandırıcılar da yeni yollar arıyor. Google, Chrome’u kullanarak dolandırıcıları tespit etmeye yardımcı olacak yeni bir sistem olan Gemini Nano’yu tanıtıyor.

Google, bu yeni modelin daha önce görülmemiş dolandırıcılıkları yakalayabileceğini söylüyor. Firma, Chrome’un Gelişmiş Koruma özelliği için önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Artık masaüstü kullanıcıları, uzaktan teknik destek dolandırıcılığına karşı korunmak için Chrome’un Gemini Nano’sundan faydalanabilecekler. Google’a göre, bu geniş dil modeli sayesinde Chrome, kullanıcıları daha önce tespit edemediği dolandırıcılıklardan koruyabilecek.

Gemini Nano, büyük ölçekli bir dil modelidir ve özellikle metin tabanlı görevler için idealdir. Sohbetler, taslak mesajlar ve diğer içerikler için önerilerde bulunabilir. Bu model, cihaz üzerinde çalıştığı için hiçbir veri Google sunucularına gönderilmez, bu da Chrome’a önemli bir güvenilirlik sağlar. Gemini Nano, internet bağlantısı olmadan bile çalışabilir.

Firma, bu yeni yöntemin web sitelerinin karmaşıklığına uygun olduğunu ve hızla değişen dolandırıcılık taktiklerine karşı daha iyi bir koruma sağladığını belirtiyor. Ayrıca, Google bu yapay zeka yaklaşımını gelecekte farklı dolandırıcılıklarla mücadele etmek için de kullanmayı planlıyor.

Öte yandan, Android kullanıcıları Chrome bildirimleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı da daha güçlü bir koruma bekleyebilirler. Google, bu özelliği sağlamak için makine öğreniminden yararlanıyor. Chrome, bir bildirimi potansiyel dolandırıcılık olarak işaretlediğinde, kullanıcılar uyarma ve yanıt alma seçeneğine sahip olacaklar. Bu sistem, kullanıcıların daha güvende olmalarını sağlayacak.

Google, geçen yıl dolandırıcılıkla mücadeleye büyük önem verdi. Mayıs ayında gerçek zamanlı dolandırıcılık uyarıları veren bir sistem tanıtırken, daha yakın zamanda Mesajlar uygulaması için çeşitli güvenlik özellikleri sunmuştu.

Related Posts

Böyle vurgun görülmedi! Pamukla devleti dolandırmışlar!

Aydın’ın Söke ilçesinde, sahte belgelerle devletin pamuk destekleme priminden haksız kazanç sağlandığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma kapsamında 248 milyon lira kamu zararına yol açtığı iddia edilen 8 şüpheliden 3’ü tutuklandı. SAHTE KANTAR …

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

Borsa ve tahvile yabancı akını: 663 milyon dolarlık alım yaptılar

Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre 27 Haziran haftasında yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 247,7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Ekonomistler haziran ayı enflasyonunu yorumladı: ‘TÜİK hadi oradan!’

TÜİK’in haziran enflasyon verileri sonrası memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Ancak açıklanan rakamlar ekonomistler ve kamuoyunda tartışma yarattı. Uzmanlar enflasyon verilerinin gerçekçi olup olmadığını sorguluyor.

ASELSAN telsizleri çağ atladı

Kıbrıs Barış Harekatının ardından Türkiye’ye yönelik ambargolara yanıt olarak 1975 yılında yerli telsiz üretimi için kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) haberleşme güvenliğinin sağlanmasında kritik önem taşıyan sistemleri geliştirmeyi sürdürüyor.

AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) Suriye’nin başkenti Şam’a yapılan ilk sefer başarıyla icra edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir