‘TR karekodu ile ödemeleri bir standart haline getirmekten gururluyuz’

Türkiye Bankalar Birliği Ödeme Sistemleri Zirvesi Başladı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen “Ödeme Sistemleri Zirvesi”, bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi ve sektörel kapasitenin geliştirilmesini hedefliyor. Zirve, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleştirdiği katılımıyla başladı.

Hatice Karahan, zirvede yaptığı konuşmada, 2021’de hayata geçirdikleri FAST anlık ödeme sisteminin Türkiye’nin finansal ekosistemi için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Karahan, FAST’in Türkiye genelinde günlük 15 milyon işlemle yoğun ve yaygın biçimde kullanıldığını belirtti.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ile gerçekleştirdikleri katman servisler hakkında bilgi veren Karahan, “Katman servis geliştirmelerimiz devam ediyor. TR karekod standartlarının oluşturulması da sisteme eklediğimiz bir yenilik oldu. TR karekod sayesinde ödemelerin hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde yapılmasını sağlarken inovasyona da katkı sağlıyoruz. Böylece tüketiciler ve firmalar için daha iyi bir ödeme deneyimi sunuyoruz.” dedi.

Karahan, dünya ekonomisinin giderek entegre olduğu bir ortamda ülkeler arası ödemelerin kolaylaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca dünyadaki merkez bankaları ve ülkelerle çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, “TR karekodu ile ödemelerin standart hale gelmesinden gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dijital inovasyon sürekli devam eden bir konu, gelişmelere sürekli adapte olmak önemli”

Dijital inovasyonun sürekli gelişen bir konu olduğunu vurgulayan Karahan, “Uluslararası platformlarda TCMB olarak kritik konulara odaklanıyoruz, önemli roller üstleniyoruz ve uluslararası projelere katkı sağlıyoruz.” dedi.

Ayrıca, ödeme sistemi servis sağlayıcılarının işbirliğini kolaylaştıracağını belirterek, “Sınır ötesi ödemelerde diğer ülkelerin anlık ödeme sistemleriyle kendi anlık ödeme sistemimiz FAST’i bağlama çalışmalarımız sürüyor. Dijital inovasyona sürekli adapte olmak önemli.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Spotify’a dava açılabilir: ‘Dini ve milli değerler’ sopası gösterildi!

Dünyanın en çok kullanılan müzik uygulaması Spotify’da Türkiye’de ‘dini ve milli değerler’e takıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı uygulamayı mercek altına aldı ve “dini ve milli değerleri hedef alan içerikler” olduğuna hükmettiği durumda ceza …

Borsa ve tahvile yabancı akını: 663 milyon dolarlık alım yaptılar

Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre 27 Haziran haftasında yurt dışında yerleşik kişiler, geçen hafta 247,7 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Ekonomistler haziran ayı enflasyonunu yorumladı: ‘TÜİK hadi oradan!’

TÜİK’in haziran enflasyon verileri sonrası memur ve emeklilerin zam oranları belli oldu. Ancak açıklanan rakamlar ekonomistler ve kamuoyunda tartışma yarattı. Uzmanlar enflasyon verilerinin gerçekçi olup olmadığını sorguluyor.

ASELSAN telsizleri çağ atladı

Kıbrıs Barış Harekatının ardından Türkiye’ye yönelik ambargolara yanıt olarak 1975 yılında yerli telsiz üretimi için kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) haberleşme güvenliğinin sağlanmasında kritik önem taşıyan sistemleri geliştirmeyi sürdürüyor.

AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) Suriye’nin başkenti Şam’a yapılan ilk sefer başarıyla icra edildi.

ÖTV’de gizli zam gerçeği: Elektrikli otomobillerin fiyatları arttı

Çinli üretici BYD, Temmuz fiyat listesini güncelledi. Yılın otomobili seçilen elektrikli Seal U EV’ye 765 bin TL’lik dev zam geldi. Model, yüzde 10’luk ÖTV diliminden yüzde 40’a yükseldi; donanımda ise hiçbir değişiklik yapılmadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir