Emre Akadal: Yapay zeka, bazı insanların işini elinden alacak

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Etkiliyor?

Abdurrahman Yazıcı’nın sunduğu programa konuk olan Doç. Dr. Emre Akadal, yapay zekanın iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını vurguladı. Akadal, yapay zekanın programlama dünyasından girişimciliğe kadar birçok alanda büyük avantajlar sunduğuna dikkat çekti.

İnsan İşini Eline Alacak mı?

Akadal, yapay zekayı bilgisayarların insan gibi davranması şeklinde tanımlarken, bu teknolojinin özellikle programlama alanında bazı işleri insanlardan alabileceğine işaret etti. Ancak kritik detaylar için hala uzmanlara ihtiyaç duyulacağını da belirtti. Yazılım geliştirmenin büyük bir kısmının %20’lik bir eforla tamamlanabileceğini söyledi.

Tekrarlayan İşler Artık Yapay Zeka İle Yürütülecek

Akadal, yapay zekanın tekrar eden rutin işlerde etkin olduğunu vurgulayarak, “Aynı işleri tekrar tekrar yaptığımız durumlar için yapay zeka bize çözümler sunuyor” dedi. Bu nedenle gelecekte tercih edilen mesleklerin tekrarlayan süreçlerden uzak olduğunu ve kişisel becerilere odaklandığını belirtti. “Belirli bir alanda uzmanlaşmak, yazılımcı olmaktan daha faydalı olabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Girişimcilik Potansiyeli

Akadal, yapay zekanın bireysel ve kurumsal anlamda büyük dönüşümler yaratacağını belirterek, “Teknolojinin iş dünyasını nasıl etkileyeceğini henüz göremedik” dedi. Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin güçlü olduğunu vurgulayan Akadal, Türk girişimcilerin yeni teknolojilere hızlı adapte olma yeteneğine sahip olduğunu söyledi. “Gelişmemiş bir ülkede bile gelişmiş bir ülkeden daha iyi bir girişim çıkabilir” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Spotify için zam yolda

Dijital müzik platformu Spotify, dünya genelinde abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Financial Times’ın haberine göre şirket, Haziran ayında Avrupa ve Latin Amerika pazarlarında abonelik fiyatlarını 1 Euro artıracak.

ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

3. Dünya Savaşı endişeleri artarken, ABD füze savunması için casus uçaklarını füze savar lazer silahlarıyla donatmaya başladı. Bunun ilk örneği ise, keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian oldu.

Mars’taki tuhaflık çözülmek üzere: Manyetik kanıtlar ortaya çıktı

Mars’ın günümüzde manyetik alanı yok ve bu durum, gezegenin atmosferinin zamanla yok olmasının başlıca nedeni olarak gösteriliyor. Ancak bilim insanları, Mars’ın geçmişte bir manyetik alana sahip olduğunu gösteren güçlü kanıtlar bulmuş durumda. Fakat bu alanın yalnızca güney yarımküreyi kapsadığı düşüncesi, araştırmacıları yıllardır meşgul ediyor.

Huawei ICT Day 2025: Endüstriyel dönüşümde yeni adımlar İstanbul’da tartışıldı

Huawei, 18 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirdiği ICT Day 2025 etkinliğinde, yapay zekâ, bulut bilişim, 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerin sanayiye entegrasyonuna odaklandı. Etkinlik, sektör temsilcileri ve iş ortaklarını bir araya getirerek üç ayrı sektörel oturumla tamamlandı.

Güneş’in bugüne dek çekilen en yüksek çözünürlüklü fotoğrafı çekildi

NASA ve ESA’nın Solar Orbiter yörünge aracı, yıldızımızın milyon derecelik atmosferini tüm ihtişamıyla göstermek için 200 adet ultraviyole görüntüyü bir araya getirdi. Ve işte ortaya çıkan büyüleyici sonuç…

Rolls-Royce, Cullinan Daisy modelini duyurdu! İşte tasarımı

Rolls-Royce Motor Cars, özel üretim Black Badge Cullinan Series II modeli Cullinan Daisy’yi tanıttı. Aracın tasarımında, High Tatras Dağları’ndaki papatya tarlalarından ilham alarak dayanıklılığı ve azmi temsil eden bir temadan esinlenildi. Rolls …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir